Recull d’activitats

Assemblea general de l’ANC del Pallars Sobirà, 6 d’abril de 2014

El passat 6 d’abril va tenir lloc a Llavorsí l’assemblea general de l’AT del Pallars Sobirà durant la qual es va portar a terme la presentació del programa provisional de les activitats de la celebració del Tricentenari, programa que properament penjarem en aquesta web. De la mateixa manera, es va portar a terme la renovació d’alguns càrrecs de la junta.


Recollida intensiva SIGNA un VOT, presentació del darrer llibre de Martí Anglada i xerrada a València d’Àneu 22 i 23/03/2014

El passat cap de setmana del 22 i 23 de març es va portar a terme una recollida intensiva de signatures a tot Catalunya, i al Pallars Sobirà també. A més, Martí Anglada, ex-corresponsal de TV3, va oferir a Esterri d’Àneu la presentació del seu darrer llibre “quatre vies per a la independència”. El diumenge, Xavier Boloix, coordinador de l’ANC al Pallars Sobirà, va portar a terme a València d’Àneu la xerrada “desmuntant el discurs de la por, uhh, ohh, no tinc por!”

 


 

Conferència: Addendum, l’endemà de la independència – 02/11/2013

El dissabte 2 de novembre, dins del programa d’actes de la Fira de Sort, va tenir lloc a la Biblioteca d’aquesta localitat, la conferència al voltant del llibre ADDENDUM, l’endemà de la independència, a càrrec del seu autor, Albert Pont, president del Cercle Català de Negocis. L’acte va ser presentat per Llàtzer Sibís, alcalde de Sort i president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, i va comptar amb una vuitantena d’assistents. Seguidament, l’AT Pallars Sobirà per la independència, va presentar la campanya “Signa un vot per la independència”, on 274 pallaresos/es van exercir el dret de petició, entre ells polítics de la comarca, esgotant pràcticament totes les paperetes de les que disposava l’AT.

A la nit, va tenir lloc a l’Hotel Poldo de la Guingueta d’Àneu, un sopar col·loqui amb Albert Pont, on 18 personalitats de la comarca van debatre sobre la independència de Catalunya.


Presentació del DVD: Fem Via – 11/10/2013

L’11 d’octubre, a les 20:30 h., va tenir lloc al cinema els Til·lers de Sort, la presentació del DVD “Fem Via”, editat per l’ANC i el qual pretén ésser un record innolvidable d’una altra diada històrica. En l’acte hi van assistir una seixantena de persones. Si dessitgeu adquirir el DVD, busqueu-lo en les parades informatives que l’AT Pallars Sobirà organitza en diferent esdeveniments comarcals o contacteu amb nosaltres.


 

VIA CATALANA: des del Pallars Sobirà a Mont-Roig del Camp i l’Ametlla de Mar – 11/09/2013

L’11 de setembre, en motiu de la Diada Nacional de Catalunya,  l’AT Pallars Sobirà va emplenar dos autobusos de Pallaresos/es, un dels quals es va dirigir a Mont-roig del Camp, i l’altre a l’Ametlla de Mar per participar en la cadena humana de la Via Catalana, organitzada des de l’ANC.Concentració d’estelades a la “vuelta” – 08/09/2013

El 08 de setembre, en motiu del pas pel Pallars Sobirà de la “Vuelta Ciclista España”, des de l’AT Pallars Sobirà es va convocar una concentració d’estelades a les Ares (Port de la Bonaigua).


Presentació del llibre “Camí sense Retorn” – 31/08/2013

El 31 d’agost a les 19:00h., va tenir lloc a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, la presentació del llibre “Camí sense retorn” de Tian Riba. La presentació la va dur a terme el propi autor del llibre, i hi van assistir unes 40 persones.

Cadena humana a la Pica d’Estats – 24/08/2013

El 24 d’agost, en motiu del 130è aniversari de la pujada a la Pica d’Estats de Jacint Verdaguer, i com a prèvia de la Via Catalana de l’11 de setembre, l’AT Pallars Sobirà per la independència va organitzar una cadena humana al cim més alt de Catalunya. La cadena va comptar amb uns 500 participants. En acabar la cadena humana, els membres del Secretariat Nacional es van reunir a la població d’Àreu.


Concert de Feliu Ventura – 11/08/2013

L’11 d’agost, dins el programa de Festa Major d’Esterri d’Àneu, l’AT Pallars Sobirà va organitzar el concert del cantautor valencià Feliu Ventura. Cal remarcar que aquest acte no hauria estat possible sense l’aportació econòmica desinteressada d’una asssociada a l’AT Pallars Sobirà. Moltes gràcies!


XXVI Pujada al Port de Salau – 04/08/2013

El 04 d’agost, membres de l’AT Pallars Sobirà van ser presents a la trobada Occitano-Catalana del Port de Salau, on van desplegar estelades, i on va sorgir una cadena humana espontània.


Cicle de conferències “parlem de país, parlem d’independència amb Roger Torres”

Durant el mes d’agost, i dins el programa de festes majors, és va dur a terme un cicle de quatre conferències, organitzat conjuntament per Roger Torres (escriptor de Rialp), l’AT Pallars Sobirà i els alcaldes dels municipis participants.

El 03 d’agost, dins del programa de la Festa Major de Sort, va tenir lloc la primera de les quatre conferències, a la sala d’actes de l’oficina de turisme de Sort. La conferència “Parlem de País” va tenir com a ponents Llàtzer Civís (Alcalde de Sort), Roger Torres (escriptor) i Xavi Boloix (Coordinador AT Pallars Sobirà).

El 10 d’agost, dins el programa de la Festa Major d’Esterri d’Àneu, va tenir lloc al vestíbul de l’Ajuntament la conferència “Atacs a la llengua”, conduïda per Ramon Villuendas (Alcalde d’Esterri d’Àneu) Elisenda Romeu (Presidenta de la Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana) i Xavi Boloix (Coordinador de l’AT Pallars Sobirà).

El 18 d’agost, dins el programa de la Festa Major de Rialp, va tenir lloc la tercera conferència, “parlem de país i economia”, els ponents de la qual van ser Gerard Sabarich (alcalde de Rialp), Roger Torres (escriptor) i Xavi Boloix (Coordinador AT Palars Sobirà).

El 24 d’agost, coincidint amb la Cadena Humana a la Pica d’Estats, va tenir lloc a Àreu l’última de les quatre conferències “Els drets que ens emparen”, on van parlar Irene Martín (membre del Secretariat Nacional), Roger Torres (escriptor) i Xavi Boloix (Coordinador AT Pallars Sobirà.

El cicle, va tenir molt bona acollida a les quatre poblacions, amb una assistència d’entre 50/60 persones a Sort, Esterri i Rialp, i d’unes 400 persones a Àreu.


 

Paradeta informativa” Fira del Ferro d’Alins – 06/07/2013

El 06 de juliol, es va celebrar a Alins la Fira del Ferro, on l’AT Pallars Sobirà hi va ser present amb una paradeta informativa i de marxandatge.


 

Concert per la llibertat – 29/06/2013

El 29 de juny, en motiu del concert per la llibertat, organitzat per l’ANC, uns 30 Pallaresos es van desplaçar a Barcelona per assistir al gran acte al Cmp Nou.


 

Acció per les Falles d’Isil i Alins – 23/06/2013

El 23 de juny, en motiu de la baixada de Falles a les poblacions d’Isil i Alins, l’AT Pallars Sobirà va realitzar una acció, consistent en pintar una estelada a la base de les falles d’aquells fallaires que així ho dessitjaven. Tant a Isil com a Alins, l’acció va tenir molt bona a collida i bona part dels fallaires van voler pintar les seves falles.


 

Paradeta informativa” al comerç al carrer d’Esterri i Sort – 01 i 08/06/2013

L’01 de juny a Esterri d’Àneu i el 08 de juny a Sort, va tenir lloc la diada del comerç al carrer, organitzada per l’Associació de Comerciants del Pallars Sobirà, i en la qual els comerços treuen els seus productes al carrer. En els dos casos l’AT Pallars Sobirà va muntar parades informatives i de venta de marxandatge.


 

Paradeta” al Cross de Sort – 05/05/2013

El 05 de maig, en motiu de la III cursa popular Vila Comtal de Sort
i del IV Cross Comarcal Pallars Sobirà,  l’AT Pallar Sobirà hi va ser present muntant la paradeta amb material independentista i fulls d’inscripció a l’AT. D’aquesta, en van sorgir nous associats i col·laboradors!


 

Paradeta” Sant jordi a Esterri d’Aneu – 23/04/2013

El 23 d’abril, en motiu de la diada de Sant Jordi,  l’AT Pallar Sobirà va ser present al Carrer Major d’Esterri d’Àneu, on vam muntar la paradeta amb el llibre “El dia que Catalunya va dir prou”, material independentista i fulls d’inscripció a l’AT. D’aquesta, en va sorgir un nou membre de ple dret!


 

Acte de protesta a Tremp – 10/04/2013

El 10 d’abril, en motiu de la visita del Príncep Felip de Borbó a Tremp, membres de l’AT Pallars Sobirà és van concentrar dabant l’Ajuntament d’aquesta població, juntament amb unes 50 persones més, per protestar  contra de la visita de l’hereu al tron espanyol en un municipi de l’AMI.

 


 

 

Presentació del llibre “El dia que Catalunya va dir prou” – 30/03/2013

El dissabte 30 de març, va tenir lloc al vestíbul de l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu, la presentació del llibre “El dia que Catalunya va dir prou”, a càrrec d’Ignasi Termes i Pere Pugès, membres del secretariat Nacional de l’ANC. La història inèdita de l’Assemblea Nacional Catalana va ser explicada per dos dels seus protagonistes, en una sala plena de gom a gom, en la que els assistents també van poder comprar el llibre, i compartir una copa de cava amb els ponents.

Trobada de l’Assemblea Territorial del Pallars Sobirà – 17/01/2013

El dijous 17 de gener, va tenir lloc al Centre Cívic de Lavorsí, una trobada en la que es va valorar la feina feta per l’AT durant el 2012. Van assistir-hi una vintena de persones que és van interessar per associar-se a la territorial, i amb les quals és va debatre sobre els objectius de l’assemblea per al 2013 i es van proposar futures activitats.

Xerrada: pensions millors i més segures en una Catalunya Estat – 16/11/2012

El divendres 16 de novembre, a les 17:30h., va tenir lloc a la residència d’avis d’Esterri d’Àneu una xerrada sobre les pensions en una Catalunya Estat. 

Documental: pròxima estació independència – 03/11/2012

El dissabte, 03 de novembre, a les 20:00h, és va passar el documental “Pròxima estació independència” al vestíbul de l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu. A l’acte hi van assistir un total de 68 persones, que en acabar, van compartir castanyes i moscatell.

Festa: les nostres cançons – 12/10/2012

El passat divendres 12 d’octubre, l’AT Pallars Sobirà, en col·laboració amb el Pub l’Era d’Esterri d’Àneu, vam organitzar una festa amb música 100% en català i nostra! El local va ser decorat amb estelades i la festa va tenir molt bona acollida.

Esterri d’Àneu, territori català lliure – 26/09/2012

El 26 de setembre de 2012, a les 19:30h., en ple obert a l’ajuntament d’Esterri d’Àneu, és va votar la declaració del municipi com a Territori Català Lliure. Desprès del ple, l’alcalde, els regidors i tres membres de l’Assemblea Territorial del Pallars Sobirà, van sortir al balcó de l’ajuntament, on l’alcalde va llegir la declaració, i els membres de l’AT li van fer entrega d’una estelada, que va ser penjada al balcó de l’ajuntament mentre sonava”Els Segadors”. Seguidament, la Xaranga “KinaKreu” i els capgrossos de “l’Estarna” van amenitzar l’acte, que va concloure amb una llangonissada popular. Així doncs, Esterri d’Àneu es converteix en el primer municipi del Pirineu de Lleida a declarar-se “territori català lliure”.

El Pallars Sobirà a la Marxa cap a la independència l’11S a BCN

L’11 de setembre, en motiu de la diada i de la Marxa cap a la independència, vam sortir en autocar d’Esterri d’Àneu a les 09:00h, fent parades a l’encreuament d’Espot, Llavorsí, Sort, Pobla de Segur i Tremp. Vam arribar a Barcelona als volts de les 14:00h. Dos membres de la territorial del Pallars Sobirà van anar al dabant de la Marxa: Sergi Gervilla a la capçalera com a representant dels Pirineus, i Marta Bruna al Primer bloc com a representant de la Territorial. La Marxa va transcórrer lenta però sense problemes. Podeu veure les imatges d’aquest dia a la galeria.

Projecció del documental “Operació Garzón” a Sorpe i Esterri d’Àneu – 19 i 25/08/2012

El 19 i el 25 d’agost va tenr lloc la projecció del documental “Operació Garzón contra l’indenpendentisme català”, de Llibertat.cat i Zeba Produccións, al local social de Sorpe i a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, respectivament.

Estelada i “paradeta” al concert de  Lax’n Busto a Esterri d’Àneu – 11/08/2012

L’11 d’agost, dins el programa de la festa major d’Esterri d’Àneu, va tenr lloc el concert dels Lax’n Busto al Recinte Firal, on des de l’AT Pallars Sobirà vam muntar la paradeta amb material independentista i fulls d’inscripció a l’AT. D’altra banda, durant els dies que va durar la festa major, va romandre penjada al Firal, una estelada de 45 m2.

“paradeta” comerç al carrer a Esterri d’Àneu – 04/08/2012

El 04 d’agost va tenr lloc a Esterri d’Àneu el comerç al carrer, on des de l’AT Pallars Sobirà vam muntar la paradeta amb material independentista i fulls d’inscripció a l’AT.

Estelada gegant al firal d’Esterri d’Àneu 20 al 22/07/2012

Durant els dies del festival Esbaiola’t, va romandre penjada una estelada de 45m2 al recinte firal d’Esterri d’Àneu.

“paradeta” Esbaiola’t a Esterri d’Aneu – 20 al 22/07/2012

Del 20 al 22 de juliol, va tenir lloc a Esterri d’Àneu el festival de teatre Esbaiola’t, on des de l’AT Pallar Sobirà, vam muntar la paradeta amb material independentista i fulls d’inscripció a l’AT.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s